VÅR

HISTORIE

VIDEOMAGI ANS - 10 år som Øyrikets Film og TV-Produsent

- og dette er bare begynnelsen...

 

Videomagi ANS ble stiftet i 2006, men startet egentlig 8 år tidligere da Kim Edwin Jektvik og Arild A. Kristiansen som en del av et kunstprosjekt laget og leverte den animerte kortfilmen «Båtens historie». Senere fikk de ansvaret for å lage en film til Frøya videregåendes 20års jubileum som resulterte i kunstfilmen «Hans Feils Reise». Kim ble etterhvert også ansvarlig for øyrikets første nettbaserte nyhetsside som ble drevet i regi av Frøya VGS.

 

I 2001 ble John Magnus Holm med i «Videomagi» som habil videofotograf, og bidro sterkt på flerkameraproduksjoner deriblant filmingen av Dyrøyrevyens forestillinger.

i 2004 tok John og Kim de første opptakene til det som skulle bli dokumentaren om fiskeværet Kya og filmen om Johns far «Kyafiskeren Harald Holm».

I 2005 laget Kim og Arild flere filmer for Naustprosjektet som var en elevbedrift ved Sistranda Skole.

Samme år produserte Kim dokumentarfilmen «Randi Hvatum - om seg selv» og minidokumentaren «Båtbyggeren: Kristoffer Eide»

I 2006 ble Videomagi ANS stiftet som selskap.

I 2007 hadde filmen «Livet på Kya» premiere og salg direkte på DVD.

Kim laget nettsider og animerte filmer for prosjektene «Frøya inni Framtida» og «Tour de Frøya» Samme år gikk Arild ut av selskapet for å satse på egen designbedrift, og John tok over som medeier og ble fast medlem.

 

I 2008 inngikk Videomagi og Lokalavisa Hitra-Frøya et samarbeid om produksjoner av en rekke videoreportasjer for avisens egen web-TV kanal HF-TV.

Videomagi gjorde også en rekke oppdrag i samarbeid med Alf Tande-Petersen (Tande-P)

I 2009 filmet Kim spillefilmen «Helten» i Molde. Produsent: Tommy Myrbostad, Regi: Daniel Tømta. Filmen var en nullbudsjettsfilm og hadde kinopremiere i 2011 og fikk strålende kritikk og terningkast 4 i Romsdals Budstikke.

I 2010 ble det blant annet laget «Videojulekalender» på 24 episoder for HF-TV.

I 2011 produserte vi TV-serien «Øypatruljen» på 7 episoder i samarbeid med Lokalavisa Hitra-Frøya. Serien gjorde stor suksess og vi fikk meldinger fra hele landet.

Videomagi gjorde seg sterkt bemerket med sine kvalitetsproduksjoner og fikk masse oppdrag fra både nær og fjern deriblant produksjoner i både Oslo og Bergen.

I 2011 ble kortfilmen «Oppgjøret» laget i samarbeid med Emperor Studios. Regi: Sindre U. Mosand, musikk: Emil K. Børø. Manuset var skrevet av dem begge. Videomagi hadde ansvaret for foto, klipp og etterarbeid.

 

I 2012 ble trangen for nye og større prosjekter stor.

Kim flyttet til Trondheim for å komme nærmere et profesjonelt filmmiljø mens Videomagi har fremdeles hovedbase på Frøya. I Trondheim har det blitt mindre fokus på oppdrag og mer fokus på egenproduksjoner. Det har vært store og små prosjekter og mange sideprosjekter i samarbeid med andre. I 2014 animerte Kim blant annet for det amerikanske selskapet Kolanut Production til tegnefilmserien «Red Origins». I 2015 gjorde vi flere opptak for Erling Borgens film «Hakekorsets profitører» som er blitt sendt på NRK flere ganger. Videomagi har også laget flere filmer for Verdige Smil og er også sponsor for organisasjonen.

 

I 2016 inngikk Videomagi samarbeid med forfatter Lillian Bergljot Fredriksen om produksjon av spillefilm basert på hennes barnebok trilogi om «Huldra og LitjKari», dette er et stort prosjekt som vil ta flere år å fullføre. I tillegg driver Videomagi med produksjon av dokumentarfilmen «Hestnes Hvalstasjon» som er ventet ferdig innen 2019. Her rekonstruerer vi hele stasjonen i 3D samt sitter på unike filmopptak fra livet på stasjonen.

 

I 2016 så feiret vi altså 10års jubileum og vi lover å fortsatt leve opp til som Øyrikets film og TV-produsenter også i fremtiden.

Vi har høstet anerkjennelse for våre produksjoner, og har skapt oss et navn som står for kvalitet, dette er vi stolte av. Vi kan love en spennende fremtid med mange nye produksjoner i den samme høye kvaliteten som kjennetegner oss.

 

En stor takk til alle som har vært med oss så langt

 

Med ærbødigs hilsen

 

 

SISTE NYTT

 

2017-2018-2019

Research, intervju og produksjon av film om Tor Bugten og film om Hvalstasjonen på Hestnes. Manusutvikling og storyboard til filmen "Huldra og LitjKari"

© Alt innhold på denne siden tilhører Videomagi ANS

(+47) 993 68 004

KONTAKT OSS

Estenstadvegen 151

Postboks 5816

7449 Trondheim

Vi skaper magiske øyeblikk...